Taikausko

Epävarmassa ilmapiirissä taikausko kukoistaa. Jokaisella kylällä on omat kummitustarinansa, ja itse paholaisen on väitetty näyttäytyneen ympäri mannerta. Osalle väestöstä nämä tarinat ovat totisinta totta, mutta yliluonnollisen läsnäolo on aiheena kiistelty. Jotkut uskovat, jotkut pitävät näitä puheita taikauskoisten höpötyksinä. Kaikki ovat kuulleet tarinoita kummituksista, paholaisista, kävelevistä kuolleista ja monenlaisista hirviöistä, mutta harva avoimesti ainakaan myöntää uskovansa näihin.

Yliluonnollisista aiheista näkyvimmin kirjoittava Tombstone Epitaph on yksi mantereen laajimmille levinneistä sanomalehdistä. Kaikki lukevat Epitaphia, mutta kenenkään ei koskaan nähdä sitä lukevan. Suurin osa oudon lännen asukkaista on Jumalaa pelkääviä ihmisiä, jotka pitävät kaikkea outoa Saatanan tekosina. Kun ihmiset näkevät jotain kiistattomasti outoa, heillä on tapana karttaa sitä. Jos jonkun havaittaisiin ilmiselvästi harjoittavan "luonnotonta toimintaa", kyseinen onneton sielu päätyisi luultavimmin vähin äänin köyden jatkoksi.

Yliluonnollisen kiistellystä läsnäolosta huolimatta moni on kokenut selittämättömiä asioita, ja useimmat myös uskovat enemmän kuin antavat ymmärtää. Katseilta piilossa vaanivat hämärät olennot tai haudasta nousseet kuolleet eivät ole aiheita, joista keskustellaan sivistyneessä seurassa. Sen sijaan uskomusten leviäminen on saanut arkisempia muotoja: esimerkiksi polttohautaus on yleistynyt, tai kivien kasaaminen haudan päälle. Virallinen selitys tälle on, etteivät eläimet pääse ruumiiseen käsiksi, mutta myös muita selityksiä toiminnalle on arveltu.

Yliluonnollisten uskomusten lisäksi päätään ovat nostaneet myös monet luonnolliset omituisuudet. Suuren järistyksen aiheuttaman luonnonmullistuksen seurauksena Kalifornian sokkeloisilla merialueilla alettiin tehdä havaintoja merihirviömäisistä sokkelokäärmeistä, ja Mojaven aavikkoisilta erämailta löydettiin suurilla nopeuksilla tunneleita kaivavat valtavat kalistajamadot. Toisin kuin yliluonnolliset olennot ja uskomusten hirviöt, nämä olennot ovat todistetusti todellisia, joskin epätavallisia. Yleisesti molempia pidetään luonnollisina olentoina, aiemmin tuntemattomina lajeina jotka löydettiin luonnonmullistusten ajaessa ne lähemmäs ihmisten asuinseutuja.


Sähköpostiosoite: kuolonmaat@gmail.com 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita