Oikeusjärjestelmä

Lännen lainvalvonnassa on kolme tasoa: kaupunkien sheriffit, piirikunnan sheriffit sekä liittovaltion sheriffit ja rajavartiostot.

Useimmissa suuremmissa kaupungeissa (tai suuruudesta unelmoivissa tai levottomuuksista kärsivissä kaupungeissa) on oma sheriffi. Sheriffin valitsevat yleensä paikalliset, tai kaupungin pormestari tai kaupunginvaltuusto voi nimittää kaupungille sheriffin. Näiden sheriffien ja apulaissheriffien toimivalta rajoittuu virallisesti kaupungin rajoihin. Piirikunnan tuomioistuimet kuitenkin yleensä sallivat sheriffien ajaa takaa pakenevia rikollisia, etenkin vaarallisempia.

Hierarkiassa kaupunkien sheriffien yläpuolella ovat piirikunnan sheriffit. Heillä ja heidän nimittämillään apulaissheriffeillä on lainvalvonnalliset oikeudet piirikunnan alueella, ja heidän sanansa painaa kaupungin sheriffin sanaa enemmän. Piirikunnan sheriffit ovat vastuussa myös piirikunnan veron kantamisesta. Piirikunnan sheriffit valitaan kansanäänestyksellä, ja esimerkiksi kuuluisia pyssysankareita saatetaan nimittää virkaan heidän maineensa ansiosta.

Liittovaltion sheriffit valvovat koko liittovaltion lakia. Heillä on valtuudet nimittää liittovaltion apulaissheriffejä, valtuuttaa partioita lainvalvontatehtäviin, ylittää osavaltioiden ja territorioiden rajoja sekä tarvittaessa käskeä piirikuntien ja kaupunkien sheriffejä. Rajavartiostojen auktoriteetti puolestaan on voimassa tietyllä alueella, ja arkikielessä rajavartiostot nimetään heidän kotikenttänsä mukaan (esim. Teksasin rajavartiosto, Arizonan rajavartiosto, Wyomingin rajavartiosto jne). Rajavartiostot ovat kuitenkin kaikki osa samaa organisaatiota.

Lännessä tuomarit ovat niin harvassa, että pysyviä tuomioistuimia on lähes mahdoton pitää yllä suurimpia kaupunkikeskuksia lukuunottamatta. Pysyviä tuomioistuimia yleisempiä ovatkin kiertävät tuomarit, joita löytyy jokaisen piirikunnan alueelta. Syrjäisemmillä alueilla tämä voi tarkoittaa pitkääkin odottelua sellissä viruvalle, reilua tuomiota odottavalle häkkilinnulle.

Alla on joitakin esimerkkejä rikoksista ja lain määräämistä rangaistuksista:

Hevosvarkaus

Karjavarkaus
Murha
Raiskaus
"Luonnoton toiminta"

Hirttotuomio

Murhan yritys

Pankkiryöstö

Junaryöstö

Leskeltä varastaminen

20+ vuotta

Auktoriteetilta varastaminen

Suuri varkaus (yli 300 $ arvosta muuta omaisuutta kuin hevosia tai karjaa)

5+ vuotta

Alle 300 $ arvosta varastaminen

1 viikosta 1 vuoteen

Julkinen juopumus

Yö putkassa ja 10 $ sakko

Häiriköinti

10 $ sakko

Aseen kantaminen kieltoalueella

Takavarikointi ja 10 $ sakko

Sähköpostiosoite: kuolonmaat@gmail.com 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita