Maailma

Harmony Creek, Oklahoma, Yhdysvallat. Vuosi on 1884, mutta historia ei ole omamme.

Lähes vuosikymmenen ajan kestänyt katkera sisällissota päättyi Etelävaltioiden häviöön, ja sittemmin sodan kauhujen ollessa ohi uudet pahuuden lähteet ovat nostaneet päätään lännen avarilla mailla. Suuri osa Kaliforniaa on vajonnut Tyyneen valtamereen, ja sieluhiilenä tunnettu superpolttoaine edistää teknologian kehitystä valtavin harppauksin ja usein myös ennalta arvaamattomin seurauksin. Siouxit ovat vallanneet Dakotojen alueet itselleen takaisin ja Kojoottikonfederaatio tanssii aavetanssia Suurilla tasangoilla. Jotkut jopa väittävät, että kuolleet kulkevat keskuudessamme.

Tämän osion tarkoitus on antaa tietoa siitä, millaisesta maailmasta Kuolonmaiden vaihtoehtohistoriassa on kyse. Ei ole oletettu, että kukaan opettelisi kaikkea tietoa ulkoa, vaan se on tarkoitettu ensisijaisesti fiilistelyn tueksi.

Kuolonmaiden maailma on oman Pohjois-Amerikkamme vaihtoehtohistoriaa. Sisällissota alkoi tuttuun tapaan vuonna 1861, mutta sen sijaan että se olisi loppunut neljässä vuodessa, se raivosi lähes vuosikymmenen. Pohjoisen ja Etelän taistellessa keskenään useita uusia valtioita nousi Yhdysvaltojen rinnalle. Suurena järistyksenä tunnetun katastrofin jälkiaalloissa pastori Ezekiah Grimme perusti teokraattisen Vapaan ja Pyhän Kadonneiden Enkelten Kaupungin Kalifornian sydämeen. Pastori Grimmen kirkko tarjosi turvaa ja ruokaa useille onnettomille sieluille, kunnes vuonna 1880 valtava tulva upotti kaupungin. Myös mormonit ottivat levottomuuksista hyödyn irti ja julistivat Utahin alueen omakseen vuonna 1866. Alueesta tuli Deseretin itsenäinen valtio, jota uskon lisäksi vahvistivat tohtori Darius Hellstrommen ihmeelliset keksinnöt. Alkuperäiskansojen Sioux-valtiot ja Kojoottikonfederaatio itsenäistyivät myös sisällissodan levottomuuksien seurauksena, kun alkuperäisväestö alkoi voittaa esivanhempiensa maita takaisin itselleen sodan heikentämiltä Pohjoiselta ja Etelältä. Yhdysvaltojen ja näiden uusien valtioiden välillä vallitsee näennäinen rauha, mutta suhteet valtioiden välillä ovat vähintäänkin kireät.

Sähköpostiosoite: kuolonmaat@gmail.com 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita