Harmony Creek

Harmony Creek sai alkunsa kaivostyöläisten leirinä ennen kuin paikalla varsinaisesti oli mitään kaupunkia. Virallisesti kaupunki on perustettu hieman yli 30 vuotta sitten, mutta jo sitä ennen paikalla oli pieni kauppa-asema ja muuten lähinnä kaivostyöläisten asuntoja. Kaupunki pysyi pitkään vain muutaman sadan ihmisen asuinpaikkana, mutta kaivokset tuottivat kuitenkin sen verran, että toimintaa kannatti jatkaa. Myöhemmin kaivostoiminnan rinnalle nousi karjankasvatusta ja kaupankäyntiä, jota yritteliäät seudulle asettuneet uudisasukkaat optimistisesti harjoittivat. Väestönkasvu oli pitkään hidasta, mutta kun seudun kaivokset viime vuosina alkoivatkin tuottaa lyijyä moninkertaisesti aiempaan nähden, seudulle alkoi taloudellisen kasvun myötä saapua yhä enemmän uusia kaupunkilaisia.

Ilmapiiri Harmony Creekissä on pikkukaupungin mentaliteettia, jossa kaikki tuntevat toisensa tai vähintään tietävät toisensa nimeltä ja kasvoilta. Pääosin ilmapiiri kaupunkilaisten kesken on yhteisöllinen, mutta konfliktit voivat jatkuvan läheisyyden takia äityä joskus suuriksikin. Kaupungin ilmapiiriin on myös vaikuttanut vahva uskonnollisuus ja perinteiset arvot, mutta uusien asukkaiden myötä monenlaisia uusia näkemyksiä on noussut vanhojen rinnalle. Ulkopuolisiin suhtaudutaan uteliaasti tai varauksella henkilöstä riippuen, mutta ulkopuoliset erottuvat joukosta helposti.

Kaupunkia johtaa vaaleilla valittu pormestari ja muutaman hengen kaupunginhallitus, jonka uusin jäsen on vuosi sitten toimeen nimitetty Sage McCoy. Lainvalvonnasta puolestaan vastaa joviaali sheriffi John Williams ja muutama nuori apulaissheriffi.

Keskustan rakennukset on rakennettu pysyvään käyttöön ja kestämään säätä, ja pääkatu on jopa kivetty. Kauempana keskustasta rakennukset muuttuvat selvästi nopeammin rakennetuiksi, niiden tarkoitus on ollut tarjota asuinpaikka viime vuosina kaupunkiin suuntautuvalle kasvavalle muuttoväestölle. Uusia rakennuksia nousee jatkuvasti uusien ihmisten saapuessa. Liikerakennuksiin kuuluu mm. sekatavarakauppa, posti- ja lennätintoimisto, pankki, apteekki, parturi, teurastamo... sekä tietenkin saluunat. Kaupungin laidalla on pieni kirkko ja hautausmaa.

Harmony Creek Oklahoman kartalla
Harmony Creek Oklahoman kartalla
Sähköpostiosoite: kuolonmaat@gmail.com 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita